PKK'nın Hakkari'de yürüttüğü gizli plan

Yazar: Dokuyucu Tarih: 09:44 Kategori: , , , , , , , , , , , , Yorum: Yorum Yap

PKKnın Hakkaride yürüttüğü gizli plan
Nüfus Müdürlüğü'ndeki PKK'lı yardımıyla Hakkâri halkının hepsinin fişlendiği ortaya çıktı. Kandil'e ulaştırılan bilgilerle örgütün birçok kişiyi göçe zorladığı belirlendi.


DEVLETE YAKINDIR' NOTU
Şok belgeler, biri Çukurca Nüfus Müdürlüğü'nde çalışan iki zanlıda ele geçirildi. Hakkârili vatandaşların "Devlete yakındır", "Korucudur", "Annesi Türk'tür" gibi ifadelerle tek tek fişlendiği anlaşıldı.
YÜKSEK BEDELLE HARAÇ
Skandal belgelerin Kandil'deki örgüt yöneticilerine ulaştırıldığı tespit edildi. Bu bilgilerle PKK'nın Hakkari'de istemediği kişilere baskı kurduğu, göçe zorladığı ve yüksek bedelle haraç topladığı ortaya çıkarıldı.
PKK'lılara sahte kimlik
Operasyonda nüfus cüzdanı talep formları, kayıp/değiştirme belgeleri ile çok sayıda kimlik fotokopisi bulundu. 2 kilo amonyumnitrat ele geçirildi.
Sanıkların PKK'lı bombacılara sahte nüfus cüzdanı çıkardıkları da belirlendi. Böylece PKK'lı teröristlerin yurda kolayca giriş yaptıkları öğrenildi.
Nüfus Müdürlüğü'nde çalışan bir PKK'lının yardımıyla Hakkâri halkının hepsinin fişlendiği ve bilgilerin Kandil'e iletildiği ortaya çıktı. Örgütün bu bilgilerle Hakkâri'de istemediği kişilere baskı kurarak göçe zorladığı ve yüksek bedelle haraç topladığı belirlendi. Sanıklar PKK'lı bombacılara da sahte nüfus cüzdanı çıkarmışlar.
Emniyet birimler 28Ocak tarihinde terör örgütünün sivil yapılanmasına yaptığı operasyonlardaHakkâri halkına ilişkin fişleme belgeleri ele geçirdi. Hakkâri halkını isimisimkayıtlara geçen PKK ajanlarının bilgi ve belgeleri Kuzey Irak'a ve Kandil'e aktardıkları tespit edildi. Hakkâri fişleme skandalıyla sarsıldı. Çukurca'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri'nce koordineli olarak yürütülen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Çukurca İlçeNüfus Müdürlüğü'nde çalışan birmemurun da bulunması emniyet birimlerini harekete geçirdi. Yapılan aramalarda Hakkâri halkına ait birçok bilgi ve fişleme belgelerine ulaşan ekipler soruşturmayı derinleştirdi.
HALKI ÖRGÜTE ŞİKAYET ETTİLER
Gözaltına alınanlar üzerinde yoğunlaştırılan operasyonlar ve işyerlerinde yapılan aramalarda örgütsel görüşmelerde kullanılan Hakkâri ve Çukurca ilçesinde yaşayan vatandaşlarla ilgili fişleme belgeleri ele geçirildi. Ayrıca aramalarda nüfus cüzdanı talep belgeleri ve nüfus cüzdanı kayıp/değiştirme belgeleri ile çok sayıda kimlik fotokopisi ve 2 kg ağırlığında amonyumnitrata ulaşıldı.
PKK'LILARA SAHTE NÜFUS CÜZDANI
Ayrıca gözaltına alınan kişilerin PKK'lı bombacılara sahte nüfus cüzdanı yaptıkları belirlendi. Bu sayede PKK'lıların sahte kimlikle yurda kolay giriş yapma imkanı sağladıkları öğrenildi. Ayrıca gözaltına alınanların kendilerine şifreli bir alfabe oluşturup, bu şifreleri kullanarak bazı notlamalarda bulunduğu da ele geçirilen belgelerde görüldü. Gözaltına alınan kişilerin, Hakkârili vatandaşları, devlete yakındır, korucudur şeklinde fişleyerek örgüte bildirdiği belgelere yansıdı. Bu fişleme belgelerini alan terör örgütünün iseHakkâri'de istemediği tümkişilere baskı yaparak göç etmeye zorladığı ve vergi ismiyle ceza keserek yüksek bedelli haraç topladığı belirlendi.
ANNESİ ÇUKURCALI TÜRK'TÜR
Nüfus müdürlüğünde çalışan memurun, halkı fişleme yöntemleri ise belgelere şöyle yansıdı:
H.Ö: Meşguliyeti koruculuktur.
İ.Y: PKK ve Kürt düşmanıdır, askerle ve emniyetle ilişkisi vardır.
A.L.G: Kardeşi JİTEM, babası Emniyet için çalışıyor.
Ö.G: Diyarbakır'da ajanlık eğitimi aldı, herkes onu ajan olarak biliyor, annesi Çukurcalı Türk'tür.
K.Ş: Devlete bağlı bir adamdır, 10 yıldır korucudur, kaymakamları korur, Türkiye devleti de bu adama güvenir.



Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..




Blogger eklentileri


counter Kişi Tarafından Görüntülendi
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder