İstanbul sınavda, Topbaş nöbetteydi!

Yazar: Dokuyucu Tarih: 04:43 Kategori: , , , , , , , , , , , , , Yorum: Yorum Yap
İstanbul sınavda, Topbaş nöbetteydi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1000 araç ve 3000 personel ile 72 saat aralıksız mesai yaptı, şehir kara teslim olmadı.


AKOM'da süreci bizzat takip eden Başkan Topbaş, 2 gün evine bile uğramadan mesai yaptı.

İSTANBUL KAR SINAVINI GEÇTİ
3 Gündür aralıksız devam eden kar yağışına rağmen ana ulaşım akslarında hiçbir aksamayaşanmadı. New York'ta geçen yıl bir kaç gün devam eden kar yağışı nedeniyle 1 hafta süreyleçöpler toplanmamış, toplu ulaşım araçları bile seferlerini durdurmuştu.
Başbakan Erdoğan bir kaç hafta önce İstanbul trafiği ile ilgili eleştirilere "Bas bas bağırıyorsunuz, gidin Manhattan'ı görün" yanıtını vermişti. Erdoğan'ın bu çıkışı İstanbul ve New York şehirleri arasında  kıyas fırsatı doğurdu.
TOPBAŞ'IN UYARILARI SONUÇ VERDİ
İstanbul son 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışına teslim olmadı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 1000 araç ve 3000 personel ile 72 saat süreyle aralıksız sürdürdüğü çalışma sayesinde ana cadde ve arterlerde ulaşım  kesintiye uğramadı. Toplu araçlarında ek sefer uygulanması ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın doğru zamanlamayla yaptığı uyarılar sonuç verdi. İstanbul'da ara sokaklar ve uluslararası yollara bağlantı sağlayan bazı kavşaklar ile dik yokuşlar hariç televizyon kameralarına "Kara teslim" görüntüsü verilmedi. Şehri çöp dağları kaplamadı,  Metrobüs, otobüs, metro ve şehir hatları seferleri aksamadı. İstanbullular sabahları evlerinden çıktıklarında hemen her cadde başında bir karla mücadelearacı görmenin rahatlığını yaşadı.
NEW YORK'TA ÇÖPLER 1 HAFTA TOPLANMADI
Başbakan Erdoğan'ın  'Manhattan'ı görün" sözüyle işaret ettiği ABD'nin New York kentinde ise geçen yıl yağan kar hayatı felce uğratmıştı. Şehirde 1 hafta boyunca çöpler toplanamamış, toplu ulaşım araçlarının seferleri durdurulmuştu. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kar fırtınasında kriz yönetiminin "Yetersiz ve kabul edilemez" olduğunu itiraf etmişti. New York'taki ünlü Central Park'ta kalınlığı sadece 12 santimetre olarak ölçülen kar nedeniyle yaşanan kriz nedeniyle New York Belediye Başkanı Bloomberg'in elinden bir şey gelmediğini söyleyip şehirde yaşayanlara sadece sabır tavsiye etmesi de tartışma konusu olmuştu.
İSTANBUL'DA KİMSESİZLER UNUTULMADI
İstanbul'da kış çalışmaları sadece yolları açık tutmakla sınırlı kalmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sokaklarda yaşayan kimsesizleri kar yağışı başlamadan 2 gün önce Sarıyer'deki bir spor tesisinde misafir etti. Yaklaşık 1000 kişi bu hizmetten yararlandı. Kurumsal bakımı kabul edenlere kalıcı barınma imkanı tanınırken, tesislerden kendi istekleriyle ayrılan yaklaşık 700 kişiye yani "Sokaklarda mutluyuz" diyenlere bir sonraki kar yağışında görüşünceye kadar "hoşça kalın" dendi.  
SOKAK HAYVANLARI DA DÜŞÜNÜLDÜ
İstanbul'da sokak hayvanları da kaderlerine terk edilmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veterinerleri kar yağışı süresince yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına yetişti. Sokaklardaki hayvanlara mama dağıtıldı. Duyarlı vatandaşların da destek verdiği çalışmalarla sokak hayvanlarının karda kışta aç kalmaması sağlandı.
MOBİL BÜFELER İLAÇ GİBİ GELDİ  
İstanbul'da kar yağışı devam ederken, Büyükşehir Belediyesi tarafından belirli noktalara yerleştirilen mobil büfeler önemli bir işlev gördü. Özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde vatandaşlara yapılan çay, çorba, su ve kumanya ikramı soğuk havada deyim yerindeyse ilaç gibi geldi. Metro istasyonları ve hastane bahçelerinde yoğunlaşan mobil servis memnuniyet uyandırdı.
TOPBAŞ KARLA MÜCADELEYİ AKOM'DAN YÖNETTİ
Kar yağışı başlamadan önce yani  Pazar akşamı saat 18:00'de kameraların karşısına geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  "Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri yoğun kar yağışı var, kış lastiği olmayanlar trafiğe çıkmasın, toplu ulaşım tercih edilsin" diyerek doğru zamanda doğru uyarılarda bulundu. Topbaş'ın verdiği talimatla karla mücadele ekipleri bir gün önceden kritik noktalara yerleştirilerek hazır bekletildi. Yağış başlar başlamaz tüm ana cadde ve arterlerde 72 saat aralıksız sürecek tuzlama, solüsyon çalışmalarına start verildi. Başkan Topbaş, Pazartesi sabah saatlerine kadar AKOM üzerinden çalışmaları bizzat yönetti. Pazartesi sabahı saat 06:00'da İstanbul'un olimpiyat adaylığı resmi başvurusu için İsviçre'nin Lozan kentine uçtu. Bir kaç saat Lozan'da kalan Topbaş, apar topar İstanbul'a dönüp, havalimanından AKOM'a geçti ve karla mücadele çalışmaları hakkında bir kez daha basın toplantısı düzenledi. Topbaş böylece 2 gün süreyle evine hiç uğramadan  mesai yapmış oldu.


Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..




Blogger eklentileri


counter Kişi Tarafından Görüntülendi
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder