SAVAŞ GEMİSİ BİLGİLERİ CASUSLUK ÇETESİNDE!

Yazar: Dokuyucu Tarih: 06:35 Kategori: , , , , , , , , , , Yorum: Yorum Yap
SAVAŞ GEMİSİ BİLGİLERİ CASUSLUK ÇETESİNDE!TSK'ya ait gizlilik derecesi yüksek bilgileri ele geçiren Askeri Casusluk çetesinin, Türk savaş gemileriyle ilgili kritik bilgileri de elde ettiği ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 58’i muvazzaf asker olmak üzere yaklaşık 300 zanlısı bulunan askerî casusluk şebekesine yönelik başlattığı soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı.
Zaman’a göre, Ek-C Lahika 2 isimli belgede, askerî casusluk çetesinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait gizlilik derecesi yüksek birçok bilgi ve belgenin nasıl ele geçirildiği ayrıntılı olarak belirtiliyor. Casusluk çetesinin hem AK Parti hükümetini hem de TSK’yı uluslararası arenada zor durumda bırakmak için Türk savaş gemileriyle ilgili olarak ayrıntılı bilgi topladığı belirlendi.
Bu kapsamda gemilerin faaliyet alanları, komşu ülkelerle ilgili çalışmalarının çete tarafından ele geçirildiği, bu belgelerinde farklı merkezlere iletildiği dile getiriliyor. Bir sayfadan oluşan ‘LimanlarAıtIsthBil GEDİZ ÖNEM.doc’ isimli belgede bu konuyla ilgili olarak önemli ayrıntılar yer alıyor. İ.Ö. isimli bir kişi tarafından 5 Temmuz 2011 tarihinde yazıldığı belirlenen belgede şu bilgilere yer veriliyor: “Bu belge ... Türk savaş gemilerinin dostane bir tavır sergilemediğinin, imkân elde edildiği takdirde ... gemilerine sabotaj türü eylemler yapmak üzere bilgi topladığının kanıtı olarak uluslararası ortamda delil olarak kullanılabileceği belirtilerek ... satılabilir.” Belgede ayrıca bu tarz istihbarat bilgilerinin AK Parti hükümetini zor duruma düşürmek için bir baskı unsuru olarak kullanılabileceğinin de altı çiziliyor.
Belgede ayrıca suç örgütü üyelerinin nasıl hareket etmeleri gerektiği de ayrıntılı olarak anlatılıyor. Bu kapsamda güvenlikle ilgili hususlarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yönerge ve emirlerine bir istisnasız uyulması talimatı veriliyor. Yapılan işlerinin hassasiyeti sebebiyle her türlü güvenliğin kendileri için önemli olduğunun vurgulandığı belgede şu bilgilere yer veriliyor: “Evlerimiz, arabamız, telefonumuz, bilgisayarımız, kullandığımız eşyalar vb. materyalin her türlü fiziki güvenliğine dikkat edilmeli, şüphelenilen durumlarda değiştirilmelidir. Görüştüğümüz kişiler, arkadaşlar, kapıcı, bakkal, manav vb. insanlar dikkat edilmediği takdirde hakkımızda bilgi sızdıran önemli bilgi kaynaklarıdır. Herhangi bir konuda açık vermemenin en güzel yolu bu tür insanlarla ilişkiyi resmi seviyede ve minimumda tutmaktır. Özellikle alışverişlerin büyük marketlerden yapılması sorunu büyük ölçüde çözecektir.”

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..




Blogger eklentileri


counter Kişi Tarafından Görüntülendi
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder